Moderne back Robin Schouten wil meters maken: ‘Alle ingrediënten zijn aanwezig’

Foto: Orangepictures

Robin Schouten (20) kwam een aantal weken geleden naar FC Volendam. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Jong Ajax, echter veel minuten kreeg hij niet. Bij sc Heerenveen mocht hij stagelopen, maar bij FC Volendam mag hij het echt laten zien. ,,Vanaf dag één voel ik me welkom”, zegt de rechtsachter in gesprek met TjerkstraMedia CW. ,,Ik heb het goed naar de zin. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier te gaan knallen.”

Meters maken en ontwikkelen zijn de ambities van Schouten, die pas twee jaar als een ‘moderne back’ speelt. ,,Ik wil hier bij Volendam veel minuten maken, mijzelf ontwikkelen en daarnaast zo hoog mogelijk eindigen met het team. Vorig seizoen bij Jong Ajax heb ik weinig gespeeld, dan is het even wennen aan alles, met name de snelheid, maar dat gaat goed komen. Omdat ik altijd aanvaller ben geweest, moet ik nog wel veel leren. Speelminuten maken is daarom heel belangrijk voor mij. Juist dan leer je veel. Ook in 1-tegen-1 positioneel staan kan ik stappen maken. Ik weet dat er veel meer zit in mij. Ik zal het elke wedstrijd moeten laten zien.”

Tegen FC Den Bosch kopte Schouten een bal te zacht terug naar zijn doelman. Die fout leverde de Brabantse club een driepunter op (1-2). Schouten baalt. ,,Het was geen lekker kopbal, en inderdaad zoals je zegt mijn fout had opgelost kunnen worden, maar helaas gebeurde dat niet. Ik reken mijzelf dit wel aan. Heel jammer dat dit gebeurt in mijn eerste thuiswedstrijd voor FC Volendam. Voor alles en iedereen die betrokken is bij de club is deze nederlaag een domper. Volgende week reist FC Volendam af naar Sparta Rotterdam. ,,Dan gaan we weer volle bak proberen het maximale er uit te halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *