Serie A-club in de markt voor Excelsior-revelatie

Foto: Orangepictures

Jerdy Schouten (21) geniet de interesse van het Italiaanse Fiorentina. Dat meldt De Telegraaf. De kans bestaat dat de Italianen zich in deze winterperiode al aankloppen voor de middenvelder bij sbv Excelsior.

De scouts van Fiorentina zijn gecharmeerd geraakt van de speler, die bezig is aan zijn eerste jaar in de Eredivisie. Schouten is een echte ‘voetballende’ nummer zes, maar hij duikt als jonge speler ook op in de top van de datalijstjes in de Eredivisie als het gaat om geslaagde tackles en balveroveringen. Het is wat hem in de rapporten van de Italianen tot een zeer interessante speler maakt.

Pantaleo Corvino, technisch manager van Fiorentina, heeft tegenover Italiaanse media al toegegeven dat Schouten op het lijstje van mogelijke versterkingen staat en dat afgezanten van de club meermaals voor hem zijn afgereisd naar Rotterdam.

Schouten genoot de opleiding van ADO Den Haag en kwam afgelopen zomer via Telstar bij Excelsior terecht. Schouten tekende voor drie jaar in Kralingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *