De Jong kiest voor zijn gezin en stopt bij De Graafschap

Foto: Joop Kappert

Henk de Jong is aan zijn laatste maanden bezig als trainer van De Graafschap. Dat meldt de club op het digitale thuis. Privé-omstandigheden liggen aan de basis van de keuze van de 54-jarige Friese coach.

De Jong kreeg eerder een aanbieding van De Graafschap om zijn aflopende contract te verlengen, maar vanwege privé-omstandigheden stelde hij die beslissing uit. Nu kiest hij dus voor zijn gezin. “Mijn vrouw is niet fit. Het is niet goed en daar heb ik mee te dealen”, liet een openhartige De Jong eerder weten.

“Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: ‘we hebben al die jaren geweldig samengewerkt, maar aan het einde van het seizoen stopt het’. Ik ga er nu alles aan doen om deze geweldige club in de Eredivisie te houden.”

“Wij betreuren dit besluit, we waren graag met Henk doorgegaan”, vertelt manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap. “We respecteren zijn beslissing en hebben er begrip voor, hij kiest voor zijn gezin en dat staat op de eerste plaats.” De Jong werd in december 2016 aangesteld als hoofdtrainer van De Graafschap. Eerder werkte hij bij Heerenveen, Cambuur en Harkemase Boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *