Update: Ajax haalt Pierie

Foto: Bert Letteboer

Ajax heeft zich versterkt met sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie. Dat schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers gaan een basisbedrag van vier miljoen euro betalen voor de in Boston geboren jeugdinternational, die een contract voor vijf seizoenen zal tekenen.

Pierie was donderdag in de hoofdstad voor de medische keuring. De verdediger moet één van de ‘bouwstenen’ worden van het nieuwe Ajax. “Opbouwend is Kik echt goed. Hij heeft een prima inspeelbal en weet zich ook raad in de kleine ruimte”, vertelt Foppe de Haan aan de ochtendkrant. “In verdedigend opzicht moet hij nog wel wat leren, maar hij heeft een hoop potentie.” Voor Heerenveen is het vertrek van Pierie een sportieve aderlating, vindt De Haan. “Maar Heerenveen heeft gewoon geld nodig. Zo simpel is het.”

UPDATE – Kik Pierie tekent een contract van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2024 bij Ajax. Dat meldt Ajax op de clubsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *