Schaars gaat stoppen

Foto: Orangepictures

Stijn Schaars (35) zet na dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière. De middenvelder van sc Heerenveen was zeventien seizoenen actief als profvoetballer.

Schaars kampte de laatste jaren met blessureleed, wat voor hem ook de doorslag gaf bij dit besluit. “Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen, je hebt ook met je lichaam te maken en dat geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen.”

Dit seizoen kwam Schaars slechts tot acht wedstrijden in de eredivisie. Schaars kende successen bij AZ, waarmee hij in 2009 als aanvoerder kampioen van Nederland werd. Verder speelde hij voor Vitesse, Sporting Lissabon en PSV. Schaars kwam tot 24 interlandwedstrijden voor Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *