Krankzinnige play-offwedstrijd in Deventer: RKC Waalwijk terug in de eredivisie

Foto: Orangepictures

RKC Waalwijk speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. De Brabantse club, met Fred Grim aan het roer, waren in een waar spektakelstuk te sterk voor Go Ahead Eagles: 4-5.

Het duel begon uitstekend voor RKC. Emil Hansson scoorde van elf meter: 0-1. Go Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zag dat de bezoekers de 0-2 produceerden. Jeroen Veldmate leverde de bal zo in bij Stijn Spierings en hij schoot van afstand raak.

Kort voor rust maakte Veldmate zijn fout goed door een strafschop te benutten, tien minuten na de rust was Richard van der Venne verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Istvan Bakx maakte voor de Eagles de bevrijdende 3-2, maar nog was de wedstrijd niet gespeeld.

Een slotoffensief van RKC volgde en dit resulteerde in de gelijkmaker. Hans Mulder trof het net en bracht RKC op 3-3 en virtueel de Eredivisie, echter Pieter Langedijk schoot Go Ahead weer naar de veilige marge.

Niets was echter minder waar, want in de allerlaatste minuut van de blessuretijd schoot Spierings de bal loepzuiver tegen de touwen: 4-4. De pingel van Mario Bilate was de nekslag voor Go Ahead Eagles.

RKC Waalwijk mag zich opmaken voor de eredivisie. Go Ahead Eagles speelt komend seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *