Doetinchem viert feest, moeizame zege koploper Cambuur

Foto: Joop Kappert

De Graafschap heeft de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie gepakt. De Superboeren bonden Jong AZ aan de zegekar: 5-1. Met die overwinning werd het Bronzen Kampioensschild binnen gesleept.

Ralf Seuntjens opende de score met een kopbal op aangeven van Daryl van Mieghem, die zelf goed was voor de 2-0. Branco van der Boomen en Javier Vet zorgden voor een ruststand van 4-0. In de tweede helft kwam de winst niet in gevaar: 5-1.

Moeizame winst Cambuur

Robert Mühren, wie anders, zette de ploeg uit Leeuwarden op een schitterende manier op voorsprong. De bezoekers namen daarna het heft in handen (1-1) . Toch kwamen de Friezen weer op voorsprong. Michael Breij (2-1), Jamie Jacobs (3-2) en opnieuw Mühren (pingel) voorkwamen puntenverlies van de koploper: 4-2. 

Alle uitslagen Keuken Kampioen Divisie:

MVV – FC Den Bosch 2-3
FC Volendam – Go Ahead Eagles  2-2
N.E.C. – NAC Breda 1-1
Roda JC – FC Dordrecht 5-0
Almere City – Helmond Sport 2-0
TOP Oss – Jong FC Utrecht 2-1
Jong Ajax – Telstar 2-2
FC Eindhoven – Excelsior 3-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *