Fernandez moet Botman doen vergeten

Foto: Bert Letteboer

De handtekeningen zijn gezet. Joaquin Fernandez is speler van sc Heerenveen. De 21-jarige verdediger komt over van het Uruguayaanse Atletico River Plate uit Montevideo en tekent in het Friese haagje een contract tot 2023.

Fernandez is een linker centrale verdediger. Behalve het shirt van Atletico River Plate droeg hij ook driemaal het shirt van Uruguay onder 20. Naast de Uruguayaanse nationaliteit beschikt hij ook over een Italiaans paspoort. Hij sluit per direct aan bij de selectie van Johnny Jansen.

Technisch manager Gerry Hamstra: ‘Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger. Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen. Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *